SEO

FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Biológiai fogászat

1019A komplementer-, és a biológiai fogorvoslás a fogászat szakterületének és a szervezet egészének kapcsolatát, vizsgálatát és terápiáját takarja és a mindennapokban általánosan alkalmazott, hagyományos gyógyító eljárásoktól eltérő gyógyító tevékenységről beszélünk.

A biológiai fogorvoslás általános elvei megegyeznek a természetgyógyászat és a holisztikus gondolkodásmód lefektetett elveivel.

A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással kapcsolatban lévőket vizsgálja.

Diagnosztikai módszerei ennek megfelelően a teljes szervezetre kiterjednek.

A biológiai fogorvoslás tudományába beletartozik minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás, mely a hagyományos - nyugati típusú - fogorvoslást kiegészítő, diagnosztika és gyógymód.

„Voll és Kramer mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, testfelületek, izületek között. Bioelektromos mérési módszerek segítségével, az ún. Voll-féle elektroakupunktúrával bebizonyosodott, hogy a fogak fúrásának és csiszolásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain mérhető változások lépnek fel a bőr elektromos potenciáljában. Ezeket a változásokat rendszeresen és szabályszerűen meg lehetett figyelni és ez tette lehetővé, hogy az egyes fogak és az akupunktúrás pontok viszonyát megfigyeljék. Így vált ismertté, hogy az adott fogak, adott szervhez, testfelülethez, izülethez illetve meridiánhoz tartoznak és fordítva, ezeknek is kapcsolatuk van a fogakkal. Az egyes belső szervi betegségeknél, izomfolyamatoknál, izületi gyulladásoknál a szájüregi nyálkahártyán körülírt - akut vagy krónikus - gyulladásos folyamatok léphetnek fel. A fogak, azok nyálkahártyája (az íny) és fogat körülvevő szövetek funkcionális egységet képeznek, ez az úgynevezett odonton.

Ez a két német orvos fedezte fel, hogy a szájüregben ugyanúgy reprezentálva van az egész szervezet, mint a fül, az orr, a kéz és a láb esetében.

Megállapították az egyes fogakat körülvevő területek és az egyes belső szervek kapcsolatát. Dr.J.Gleditsch felfedezte az 1970-es évek elején, hogy ezek a területek nemcsak funkcionális egységek, hanem inger hatására aktiválódó akupunktúrás pontokat is tartalmaznak. Több mint 4000 betegen 10 éven át folytatott kezelési sorozat eredményeképpen bebizonyosodott, hogy a speciális szájnyálkahártya pontokba adott injekciókkal gyors gyógyulást lehetett elérni igen egyszerűen. Mivel J.Gleditsch fül-orr-gégész, elsősorban az arcüreg gyulladások, a mandula gyulladások, a középfül-gyulladások és a fejfájások kezelésével foglalkozott. Megfigyelte, hogy a kezelések eredményeképpen, nemcsak a fül - orr - gége szakterület betegségei gyógyultak, hanem más régebbi, a betegek által nem is említett tünetek, is megoldódtak; pl. évek óta fennálló emésztési problémák, székrekedés, gyomorfájdalom, váll - csípő - térd izületi panaszok, pszichés kórképek stb.

Mivel az egyes fogak, fogcsoportok meghatározott meridián párokhoz kapcsolódnak, pontosan megtudjuk határozni az egyes szájüregi területekhez tartozó testfelületeket, izületeket, régiókat. Ezeken a részeken az adott meridián főcsatornája áthalad, vagy egy mellékágat ad le.” Forrás: http://www.biodent.hu/orvosok.php

Időpont egyeztetésért klikk ide!