SEO

FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Akupunktúra

NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL

AkupunktúraAz akupunktúra - amely a több ezer éves hagyományos kínai orvoslás egyik ága - olyan gyógymód, mely a bőrre ható ingerekkel igyekszik befolyásolni a szervezet általános állapotát. Gyógyítási rendszer, amely a QI/energia  meridiánokon /energia-pályákon/  keresztüli áramlásával foglalkozik. Segítségével  különböző kórképek, betegségek, tünetek és fájdalmak kezelhetők bizonyítottan eredményesen.

A testfelület aktív pontjainak - az akupunktúrás pontoknak - az ingerlése történhet például pont-nyomással /akupresszura/, akupunktúrás tűvel, hőhatással /moxa/, elektromos áram segítségével /elektro-akupunktura/

 

- Fülakupunktura Aurikuloterápia /fülön történő gyógykezelés/

hatékony és mellékhatás mentes gyógyító eljárás, melyet sikerrel alkalmazunk önállóan vagy test-akupunkturával együtt fájdalmak megszüntetésére, a  dohányzásról való leszoktatásra, testsúlycsökkentésre, szénanátha tüneteinek enyhítésére.

 

A fülakupunktura az akupunktura egyik ága, mely Nogier nevéhez fűződik, aki szerint a fülkagyló homonkulusz rajzolatot ad, azaz a fülkagylóban az anyaméhben fejjel lefelé elhelyezkedő magzat körvonalai ismerhetők fel, reprezentálva ezen a kicsi területen az egész szervezetet.  Elmélete szerint a homonkuluszon végzett tűszúrás ugyanolyan hatást vált ki, mintha a test megfelelő pontján történt volna. A kínai orvoslás a fül jelentőségét már 2000 éve ismeri. E tudomány szerint a vezetékek a fülkagylóban egyesülnek. A fülkagyló és a belső szervek között igen szoros a kapcsolat

Testsúlyprobléma esetén  részletes kikérdezés után diétás és életviteli tanácsokat adunk, majd apró, tartós, testszínű tapasszal ellátott fültűket helyezünk a fülbe, melyek 5-7 napig a fülben maradnak. A cél az eddigi helytelen életmód megváltoztatása, ezért a tartós siker érdekében min. 10 hétig folytatnunk kell a kezelést. Igény esetén a terápia kombinálható homeopátiával, test-akupunkturával.

Helyi fogyasztás igénye esetén elektro-akupunkturával tökéletesítjük az eredményt.

Lézer-akupunktura

Fájdalommentes, mégis hatékony, különösen gyermekek kezelésére ajánlott módszer.

Kozmetikai (anti-aging) akupunktura

hatékonyan CSÖKKENTI AZ ÖREGEDÉS JELEIT, a plasztikai sebészeti terápiáknál biztonságosabb, holisztikusabb alternatívát kínálva. Az eredmény ugyan nem olyan drámai, mint a sebészeti módszereknél, de az összhatás sokkal természetesebb, ráadásul fokozatosan jelentkezik, így a közvetlen környezetnek sem tűnik fel, hogy beavatkozás történt.

A Kínai gyógyászat alapjaira épül, mely során speciális, aprócska tűket helyezünk el az arcon, a nyakon és részben a testen is az akupunktúrás pontoknak megfelelően. Az apró sérülés helyileg fokozza a regenerációs folyamatokat, az anyagcserét, nyirok- és vérkeringést, stimulálja a kollagén termelést, ezáltal tölti fel a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát . Az arcizmok, valamint arcbőr tónusának javításával egészséges, ragyogó színt és megjelenést  kölcsönöz az arcnak.

Az arcfiatalítás e természetes módszerét Kínában 1000 éve alkalmazzák.

HATÁSA:

-Fokozott kollagén termelés

-Az arc kontúrjának javítása

-Az arcon jelentkező ödémák (puffadtság) csökkentése

-Az arc finom ráncainak eltüntetése

-A nagyobb ráncok mélységének csökkentése

-Az arc hidratáltsága nő a jobb keringésnek köszönhetően

-Esztétikusabb arcszín a jobb keringésnek köszönhetően

-A pórusok összehúzódása

-Az idősebb korral megjelenő foltok halványítása

-Tompulnak a hegek, sérülések nyomai


A kúra menete

A kívánt hatás eléréséhez 12-15 arcfiatalító kezelésre van szükség. Az első három héten hetenként kétszer, majd ezt követően heti egy alkalommal ajánlatos a kezelést végezni.

A kúra befejezését követően „fenntartó” kezeléseket javasolunk  1-3 havonta.

A kezelést eredményesen egészíthetjük ki DERMA-ROLLER terápiával ,ami szakmai néven:  kollagén indukciós terápia,

az esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazott legújabb bőrfiatalító eljárások egyike, előnye a többi kezeléshez képest a minimális felépülési idő.

A kezelés alapja az, hogy a bőrfelszínen apró tűszúrásokat ejtünk egy rendkívül finom, nemesacél akupunkturás tűkkel borított steril hengerrel. A bőrt érő mesterséges mikrosérülések hatására olyan biológiai aktivátorok kezdenek termelődni, melyek beindítják a bőr saját regenerációs mechanizmusát, a bőr megfiatalodását. A kollagén rostok termelődése 300-400%-kal fokozódik, ami az apró ráncok látványos csökkenését, apróbb bőrhibák eltűnését ,a tág pórusú bőrfelszín elsimulását és a bőr fiatalosabb megjelenését eredményezi. A kezelés hatékonyságát fokozhatjuk azzal, hogy a szúrásokkal ejtett kis sebeken, „csatornákon” keresztül a mezoterápia során használt steril, regeneráló anyagokat juttatunk a bőrbe. A dermaroller kiválóan alkalmas az apró ráncok, megfáradt bőr,  tág pórusok, aknés hegek, striák, terhességi csíkok ,száj körüli apróbb, ún. cigarettaráncok kezelésére is. 

Javulás már 1-2 kezelés után is észlelhető, de általában 4-6 ismétlés szükséges a megfelelő hatás eléréséhez, A kezelést bőrtípustól függően 2-4 hetente ismételjük. Az eredmény , az ismétlések száma, gyakorisága függ az alkalmazott dermarolleren lévő tűk hosszától, mely lehet 0,2-2,0 mm.  Hosszabb tűk esetében az eljáráshoz érzéstelenítő kenőcsöt alkalmazunk.

 

A eljárás után fél napig tartó napégéshez hasonló bőrpír jelentkezik, illetve érzékenyebb bőrűeknél számolni kell (tű-méret függvényében) egy-két napig tartó kisebb véraláfutásokkal.

A bőrt a kezelést követő hetekben napvédő krémmel védeni kell az erős UV sugárzás ellen, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.

Ellenjavallat: gyulladt bőr/ rosacea/ ,herpesz, anyajegyek, keloid hajlam

A hagyományos kínai orvoslás esetfelvétele és az alkalmazott kiegészítő terápia nem helyettesíti a laboratóriumi vagy szakorvosi vizsgálatokat és terápiát!

Időpont egyeztetésért klikk ide!